Kategoria: usa

Lisempää poppareita

Maalainen on ollut hiljaa. Liian kauan. Se kostautuu nyt. Taisi tulla plokiton tammikuu. En edes muista milloin olen pitänyt puolentoista kuukauden tauon yleismaailmallisessa huutamisessa tai muuten vaan älämölössä. Mutta nyt on pakko avautua. Ei riitä hyvän ystävän kanssa tappikahvit, ei facen tai sanomalehtien uutiskommentoinnit, ei mikään. Pakko avautua.

Mikä muuten siinä Trumpissa viehättää? Mikä muuten siinä Trumpissa inhottaa? Siinä on kaksi kysymystä, joiden välissä ei ilmeisesti voi nykypäivänä olla. Olet joko puolella tai vastaan. Empiirisen havainnon perusteella vastustajapuoli on niskan päällä ns. ’demokraattisissa’ maissa. Toisaalta taas puolestapuhujiakin näyttäisi löytyvän.

Nytkö maalainen paljastaa poliittisen taustansa ja ajatusmaailmansa?

Minullahan meinasi mennä hermo ja menikin tässä yksi aamu. Luin nimittäin erehdyksissäni taas paikallisen maakuntalehden pikku-uutisia. Tai keskikokoisia uutisia. Niitä, joita viljellään nettisivustoilla. Saattoi se päätyä painettuunkin lehteen mutta sitä en olisi enää kyennyt lukemaan menettämättä täysin järkeäni. Sitä vähäistä ja olematonta. Sieppasi niin pahasti, että menin lähes siltä istumalta hakemaan kahviosta laskiaispullan, koskapa lihapullia ei ollut saatavilla.

Minä joka olen parhaan grilliruuan ystävä ja joulu ilman kinkkua on katastruufi, syön tämmöisenä tavallisena arkipäivänä helmikuun pakkaspäivinä niin paljon täysin lihatonta ruokaa, että ihan pelottaa. Jos pian muutun ituhipiksi. Puunhalaajaksi. Entäs jos alan maihareissa kulkea ja menen Pyhäjoelle mielenosoitukseen? Mitäs sitten jos joudun putkaan ja vaimo itkee kotona, että kaikki lähti punaisen lihan syömättä jättämisestä?

Mikä ihme poliitikoita riivaa? Tai niin no, riivaahan niitä kaikki. Me, sinä ja minä, liikennevaloissa, mediapeli ja kaikki maalaistollot. Senkö takia ne päästelee suustaan mitä sattuu? Minusta Pitko ja Trump ovat ihan samanlaisia. Silti he ovat eri leireissä. Millä niistä selvän ottaa?

Vastaavasti minä voisin vaatia (jos olisin siinä asemassa ja minulla ylipäätään olisi kouluikäisiä lapsia), että meidän lapsille ei saa syöttää kuin liharuokaa koulussa, koska saavat kotona vain kasvisruokaa! Mitä tasa-arvoa se on, että lihansyöjät pakotetaan ituja ja ruohoa syömään?

Alussa mainitsin Trumpin. Sen verran voin paljastaa, että seuraavat neljä vuotta ovat todella mielenkiintoiset. Joltain kantilta katsottuna jopa hauskat neljä vuotta on tulossa. Se on kuulkaa aivan turha räpiköidä täällä sysipimeässä aslakinmaassa. Ihan turha huutaa länteen tai itään mitään tasa-arvosta, humaaniudesta, veljeydestä, kulttuurista, demokratiasta, rauhasta ja ilmastonmuutoksesta. Meille ei jää kuin katsojan (ja kärsijän) osa. Eli popcornit, sipsit ja limukat esiin. Show alkaa.

Echelon

Aamulla mietiskelin asioita ja siinä sitten talitinttien aamupuuhasteluja katsellessa tuli semmoinenkin mieleen, jotta onkohan tuo Echelon ihan oikeasti olemassa. Ihan lyhyesti Echelonista (tai siitä, mitä sen on väitetty olevan): Echelon on järjestelmä, joka ”kuuntelee” televiestintää (internet, puhelin, data, sms ja muu televiestintä ja ehkä jotain muutakin) ja tekee havaintoja ja analyysejä ns. avainsanojen avulla. Suomeksi: yrittää etsiä Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten vastaista materiaalia tai tietoa Yhdysvaltoja tai sen liittolaisia vastaan suunnitteilla olevista hyökkäyksistä. Hyökkäykset voivat olla terrorismia ja sen suunnittelua, vieraan vallan suunniteltua vastatoimintaa Echelonin omistajia ja hallinnoijia vastaan ja kaikkea sitä ’hauskaa’ mitä kirjoissa ja elokuvissa meille agenttitarinoissa kerrotaan. Tietenkin se on paljon tylsempää kuin mitä kahden tunnin elokuvassa voidaan kertoa mutta kyllähän sitten varmasti ihan oikeaakin toimintaa mukaan mahtuu.

Alunperin jenkit tietenkin kiistivät jäjestelmän olemassaolon mutta sitten jostain vinkauksesta päättivät ainakin kautta rantain myöntää jotain sen kaltaista olevan olemassa. Tämmöisenä maallikkona sitä vain ihmettelee muutamaa asiaa. Ensinnäkin, vaikka tietokoneet nopeutuvat vuosi vuodelta ja ne voivat oikeasti tehdä aivan käsittämättömiä määriä toiminteita sekuntien miljoonasosissa, niin pystyvätkö ne oikeasti siihen datan hanskaamiseen ja käsittelyyn, mitä maailmalla joka ikinen hetki liikuskelee? Ja voin sanoa, että sitä tuubaa on paljon. Niin paljon, että vaikka dataa suodatetaan, analysoidaan, tallennetaan ja hävitetään sekä muuten pyöritellään, jää silti käsiin sellainen kasa roskaa, josta oikean tiedon etsiminen ja löytäminen saati tiedon yhdistäminen johonkin konkreettiseen asiaan, tapahtumaan, henkilöön tai muuhun toiminteeseen on kyllä paljon epätodennäköisempää kuin voittaa lotossa joka viikko vuoden ajan päävoitto. IMHO.

Miksi sellainen älämölö ja asian ns. myöntäminen, jos Echelonia ei olisikaan? Onko sillä vain yritetty saada terroristit varomattomiksi jollain muulla osa-alueella ja jättämään tietoverkot käyttämättä, koska minä en kyllä usko, että kaikkea ne jenkitkään ei pysty seuraamaan (tämä blogikirjoitus ja siihen lisätyt ”avainsanat” on hyvä testi. Milloinkahan CIA:n miehet tulevat ”juttelemaan”? Vartin päästä, huomenna, ensi viikolla vai ensi vuonna?). Ja mitä sitten vaikka se olisikin? Jos NSA:n miehiä kiinnostaa niin hirveästi maalaisen jorinat, niin sehän on vain heidän oma ongelmansa, kun purkavat maalaisen mielipiteitä selväkieliseksi. Ja jos sieltä jotain mielenkiintoista löytyy, niin tulkaa ihmeessä kertomaan minullekin.

Lopuksi voisin todeta, että mitä sillä sitten saavutetaan? Aurinko nousee edelleen joka aamu laskeakseen illalla. Sade tulee, jos on tullakseen niin hyville kuin pahoillekin. Ihminen syntyy ja kuolee ollakseen vain hetken tässä maailmassa. Älä ihminen stressaa, kuolet kumminkin.

%d bloggaajaa tykkää tästä: