Änkyrä

Maalainen sai kuulla taas olevansa hirmuinen junkaaja. Voisiko mulle joku selittää sanan junkaa etymologian? Kuulemma semmoinen änkyrä ja vastarannan kiiski. Kaiken mahdollisen vastustaja ja edistyksen keskeyttäjä. Kaikkinensa vanha ukko, joka ei ymmärrä mitään. Niin kuin tietysti pitääkin.

Hallitus sai nyt puuskan eli ns. hulluuskohtauksen. Hirmuisessa kesähelteessä mentiin yläkertaan vaatekomeroon ja sieltä tyhjäämään asioita pois. Ja kun minä vähän yritin vastustella, että ei kai näin hyviä t-paitoja pois heitetä, niin siitäkös nousi elämä ja haloo, että miksi junkaan päivänselvässä asiassa. Ei kai se nyt mitään haittaa, jos kainalossa on reikä? Eihän se hupparin alta näy. Tietääkseni. Tai ketä se haittaa, jos pidän vähän haalistunutta t-paitaa, töissä. Niin ne muutkin siellä on. Kyyllä.

Onneksi serkku pelasti eilisen päivän. Sain viettää laatuaikaa vaikka patterit loppui, vesisade alkoi ja Volvo jäi kiinni lentohiekkaan. Kyllä se aina junkaamisen voittaa.