Kevennys

Sitä ei uskoisi kuinka vaikeaan tai työlääseen ruljanssiin ja jopa rahan haaskaukseen ihminen joutuu, kun yrittää terveellistyä ja muuttaa muotoaan. Ei tietysti välttämättä mitenkään hyvään suuntaan.

Maalainen sai työtovereiden innostamana aloitettua kuurin. Sellaisen keventymiskuurin. Otetaan ja syödään paljon mutta terveellisesti ja vähän väliä. Sekä liikutaan hieman enemmän. Muutenkin kuin autolla. Tilanne on äitynyt nyt sellaiseksi että minulle huomautellaan. Päivä päivältä enemmän. Pitäisikö olla loukkaantunut vai imarreltu? Katsokaas kun huomautukset on tasoa  ”mene vaatekauppaan”, ”vaatteet roikkuu” tai ”pitäs sun jotain tehdä”. No minähän olen tehnyt. 

Mutta se on hirveä homma, jos pitää kaikki päällyshousut, tumma puku, talvivaatteet, nahkahousut, päällyspaidat, aluspaidat, hupparit ja mahdollisesti jopa kaikki kalsarit vaihtaa uusiin. Eihän siitä mitään tule sellaisesta. Ensinnäkin se rätei ja lumpui -kierros on suoraan sanottuna belsebuubista. Aivan hirveää. Lisäksi se tuottaa sivutuotantona muutakin ongelmaa. Katsokaas kun repertuaari vaihtuu, ei kengät, sukat tai kravatit ole enää ollenkaan sävysävyyn, eikä ollenkaan muutenkaan enää muodin mukaisia. Ja jos jotain jostain ymmärrän, niin vaatteiden ostaminen ei ole halpaa. Varsinkin kun on vielä sellainen maku ja hallituksella toinen, että könkyrssi tästä varmaan tulee. 

Kannattiko laihduttaa? Sen minkä syömisessä säästää, sen moninkertaisesti muualla hävittää. Sitä paitsi läski on ikuista. Toivottavasti se tällä kertaa siirtyi tarpeeksi kauas, ettei tule ihan heti takaisin. 

Post navigation