Tukkeessa

Piti käydä terkkarilla. Kai nyt jokainen edes tuon sanan tietää? Mullehan pasahti melkoinen jumi tuonne päähän. Tukkeuma, pato, mönjä, inhimillinen moska. Sitten se äityi vähän särkemään ja lopuksi hyväksi meni melkein kuulo. Olisi jäänyt Peltorit turhaksi.

Yöllä piti varata terveydenhoitajalle aika, että puhdistaa maalaisen ruumiinaukoista sinne kuulumattomat ainekset kuikkaan. Siinä mielessä isossa firmassa työskentelemisestä on etua, että ajanvarauksen voi tehdä vaikka yöllä klo 23.53, niin kuin nyt tuli tehtyä. Mobiilisti tietenkin. Aamulla ei tuntunut niin pahalta mutta kuitenkin melkein epänormaalilta. Pääsin sitten puolen päivän jälkeen terveydenhoitajan pakeille.

karvakorva

Minähän loihe kertomaan, että heti kun loman jälkeen aloitti työt, niin moskaa meni korvat täyteen. Sitten hän alkoi kasata tarpeistoa pöydälle. Steriileistä pakkauksista metallikaukalo, pienen ohjuksen kokoinen injektioruisku tjsp., paperia ja kraanasta lämmintä vettä. Tietenkin korvalampulla piti ensin tsekata kokonaisuus, jotta tiedetään tarvittavien välineiden kokoluokka. Senpä takia se ruisku näytti melkoiselta jättiläiseltä.

Korvani ovat kuulemma ahtaat. Siis korvakäytävä. Ja karvaisetkin vielä. Sanoi hän, terveydenhoitaja. Saa hellittelynimi ’Karvakorva’ ihan uuden merkityksen.

 

  1 comment for “Tukkeessa

  1. Tellervo Hakala
    5.9.2013 at 20.53

    Voi niitä korvia putsailla truutalla ihan itekin, Pihlakin putsailee sillai.

Comments are closed.